Stäng
Kategorier
list
Stäng
Geografiskt

Årets Byggchef heter Henrik Bratt


– Det var ett annat möte det här än vad jag trodde. Jag anade ingen ting och höll på att avboka mötet för att göra en annan grej, säger Henrik Bratt.

Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, både för kunder, för det egna företaget och för medarbetarna

För femte året i rad har utnämningen av Årets Byggchef skett. Syftet är att höja statusen på byggchefsrollen och att locka fler att satsa på ett jobb som byggchef.

– Vi har som vision att ha professionella medarbetare som trivs med sitt arbete och för att kunna ha det krävs engagerade ledare. Jag är otroligt stolt att vi inom vår koncern har chefer och ledare som vinner den här typen av nomineringar, säger Markus Brink vd Erlandsson Bygg AB.

Skicklig på att driva en byggprocess

Lönsamhet, ledarskap, kundnöjdhet, förnyelse och etiskt agerande – internt och extern – är de kriterier som juryn bedömer.

Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, både för kunder, för det egna företaget och för medarbetarna.

Viktigt att ha professionella medarbetare

Själv tror Henrik att hans bakgrund inom sport har gjort honom till en bra lagspelare även i arbetslivet.

– Jag tror att det har med att skapa ett lag att göra. Jag har spelat både hockey och fotboll och även spelat golf, men jag tycker det är roligare med lagidrott. Man vinner tillsammans och man förlorar tillsammans, det är inte ett jobb man gör själv, och samma är det på en arbetsplats, säger Henrik Bratt.

– Det är viktigt för företaget att ha professionella medarbetare och förutsättningen för detta är att ha bra ledare och vi är otroligt stolta nu att vi har Henrik som nu blivit Årets Byggchef, säger Markus Brink.

Mest läst idag